top of page

Wie ben ik?

Kinderpsycholoog Kalmthout

​Mijn naam is Katrien Dewippe (°1986) en ik studeerde af als master in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent (2009).

Tijdens mijn opleiding was ik vooral geïnteresseerd in vakken zoals ontwikkelingspsychologie en ontwikkelingsgerichte therapie voor kinderen en jongeren.  

 

In 2017 heb ik mijn postgraduaat in de experiëntiële en ontwikkelingsgerichte psychotherapie bij kinderen en jongeren voltooid (4 jaar durende opleiding aan de Universiteit Antwerpen).


Momenteel ben ik mij aan het verdiepen in trauma en gehechtheid, ouder-kind relaties en peri- en prenatale psychologie via o.a. EMDR-opleiding bij Integrativa (Zottegem, BE) en de opleiding ‘Integrative Baby Therapy’ bij Conscious Embodiment (Bristol, UK).

 

Op regelmatige basis neem ik deel aan intervisie- en supervisiegroepen om te reflecteren over mijn begeleidingen en aanpak. Hierbij wordt de vertrouwelijkheid en anonimiteit van cliënten steeds gerespecteerd.

Ik ben door de psychologencommissie officieel erkend als psycholoog onder het erkenningsnummer 862111193.
Ik heb de toelating van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid om het beroep van klinisch psycholoog uit te oefenen onder visumnummer 264664. 

Daarnaast ben ik lid van de Vlaamse Vereniging voor Cliënt-gericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling vzw (VVCEPC) en EMDR-Belgium.

bottom of page